Chataj s nama 
Tko smo?
Najbolja zagarantirana cijena
Prednosti za naše klijente
Recenzije
Kontakt
marenauta®
Odjavi se?
+385 52 89 400 40
Kontaktiraj nas za sva pitanja i informacije!
  
 
Pravni uvjeti

1. Opći uvjeti

Marenauta (“mi”) je online platforma koja omogućuje korisnicima i trećim stranama (“Dobavljačima”) koji nude usluge, da objave te usluge na Marenauta platformi (“Oglasi”), da stupe u kontakt i pregovaraju direktno sa korisnicima koji žele rezervrati te usluge. Dobavljači ove oglase mogu učiniti dostupnima izravno na platformi Marenauta ili putem platformi trećih strana (“Rezervacijski sustavi”) kojima obje strane imaju pristup. Dobavljači su odgovorni za podatke koje su unijeli na platformu. Usluge mogu uključivati privremenu upotrebu brodova, krstarenja i razne druge povezane usluge.

Marenauta platforma ne posjeduje, ne prodaje, ne stavlja na raspolaganje, ne kontrolira, ne upravlja, ne nudi i ne pruža oglase ili usluge dobavljača, niti je organizator ili prodavač putničkih paketa sukladno DirektivI (EU) 2015/2302. Dobavljači su jedini odgovorni za svoje oglase i usluge. Kada korisnici rezerviraju ili prihvate rezervaciju, oni sklapaju ugovor izravno s davateljem usluga. Marenauta ne sudjeluje u ugovornom odnosu između korisnika i dobavljača, niti je turistička agencija, pomorski broker ili osiguravatelj. Marenauta ne djeluje kao agent u bilo kojem svojstvu.

Marenauta.com ne nudi prodajnu ponudu na web-stranici jer proizvodi ovise o raspoloživosti. Dobavljač uvijek mora potvrditi raspoloživost plovila prije potvrde rezervacije. Marenauta.com ne daje jamstvo o sadržaju stranice i objavljenim informacijama. Vrlo rijetko se mogu pojaviti slučajevi u kojima su prisutne očite pogreške, npr. kada su cijena, proizvod, usluga ili drugi detalj prikazan na web-stranici netočni. U tom slučaju Dobavljač zadržava pravo da ne sklopi ugovor, ili da otkaže (ili drugačije dogovori) ugovor koji sadrži pogrešku. To će, naravno, biti bez ikakve odgovornosti prema Vama. Marenauta.com zadržava pravo izmjene sadržaja stranice bez prethodne najave. Mi smo vlasnici licence svih prava intelektualnog vlasništva na našim stranicama i materijala objavljenog na njima gdje nije navedeno drugačije. Ova djela zaštićena su zakonima o autorskim pravima i ugovorima diljem svijeta. Sva prava su zadržana.

2. Ograničenje odgovornosti

Ugovor koji uređuje najam i upotrebu plovila, i što slijedi, bit će isključivo između Vas i dobavljača treće strane.

Marenauta.com, kao ni njeni djelatnici, se neće smatrati odgovornom niti će u bilo kojem slučaju nadoknaditi ili snositi dodatne troškove za gubitak ili štetu (izravnu, neizravnu, posljedičnu ili kaznenu) nastalu uslijed:

 • netočnost informacija (opisnih) koje nam pristignu tijekom rezervacije od dobavljača treće strane, i koje se odnose na cijene, raspoloživost i opis plovila i opreme
 • usluge i proizvodi ponuđeni od treće strane
 • akcije (pravne), pogreške, kršenja, greške (ozbiljne), namjerno pogrešno upravljanje, propusti, nemar, lažna izjava, građanska ili objektivna odgovornost za nezakonit akt koja se može pripisati (djelomično ili u potpunosti) dobavljaču treće strane uključujući otkazivanje (djelomično ili potpuno), kašnjenje, promjenu plovila, overbooking, štrajk, višu silu ili bilo koji drugi događaj izvan naše kontrole.
 • sve odluke/krivicu koja se može pripisati (parcijalno ili u potpunosti) dobavljaču treće strane. To uključuje moguće žalbe na stanje plovila, na opremu plovila, na završno čišćenje plovila i na kvalitetu prethodno zatraženih dodatnih usluga.

Nakon što je vašu uplatu proslijedila dobavljaču treće strane, Marenauta.com neće izdati povrat novca ili snositi dodatne troškove u vašu korist.

Marenauta.com, kao ni njeni djelatnici, se neće smatrati odgovornom i neće izdati nikakav povrat u slučaju štete na osobnoj imovini, ozljede, gubitka ili dodatnih troškova nastalih zbog (pravnih) radnji, grešaka, kršenja, (grube) pogreške, propusta, nemara, lažne izjave, građanske odgovornosti za nezakonito djelo, ili bilo koju drugu radnju / pogrešku koja se može pripisati (djelomično ili potpuno) posadi (npr. skiper, mornar, hostesa, kuhar itd.).

3. Uvjeti korištenja usluge

3.1 Upit za rezervaciju plovila

Za pokretanje zahtjeva za najam, potrebno je poslati upit putem internetskog portala. Nakon toga, će taj upit biti proslijeđen dobavljaču trece strane koji će provjeriti raspoloživost zatraženog plovila i poslati Vam završnu ponudu sa svim potrebnim informacijama. Može se napraviti predrezervacija za plovilo koje Vas zanima otvaranjem opcije na vaše ime. Bit ćete obaviješteni o datumu isteka opcije putem e-maila. Cijena najma ne uključuje troškove vezane za: gorivo, ulje za podmazivanje, vodu, struju, troškove lučke pristojbe, sidrišta i privezišta, carinske i lokalne takse, ulaznice za nacionalne parkove, troškove one way rute, troškove nastale uslijed korištenja radiotelefonskih uređaja na plovilu i sve što nije navedeno.

Ukoliko nije drugačije navedeno, cijena plovila uključuje PDV. PDV se izračunava na temelju stope predviđene na dan check-ina (pružanje usluge) poreznim zakonodavstvom koje je na snazi u zemlji u kojoj je sjedište dobavljača treće strane. Stopa PDV-a primjenjena u trenutku potvrde rezervacije može biti podložna promjenama bez prethodne najave ili odgovornosti od strane dobavljača treće strane ili Marenauta.com.U slučaju izmjene postojećeg poreznog zakonodavstva i posljedične promjene iznosa PDV-a i konačne cijene plovila, razlika u iznosu Vam može biti naplaćena u skladu s time.

3.2 Procedura potvrde rezervacije

Rezervacija je izvršena nakon uplate iznosa najma, sukladno sa rokovima navedenim u stavci 3.3. Potvrdom rezervacije izjavljujete da ste pročitali, razumjeli i prihvatili uvjete koji od tog trenutka postaju pravno obvezujući. U vrijeme rezervacije potrebno je pružiti sve potrebne podatke za ispunjenje rezervacije. To uključuje davanje točnih kontakt podataka (e-mail adresu i broj telefona), kopiju važeće putovnice ili osobne iskaznice i sve što je navedeno u stavci 3.5. Vaša je obaveza osigurati da svatko od putnika ima važeću putovnicu ili važeću osobnu iskaznicu i sve potrebne vize, koje ćete morati pokazati na check inu.

3.2.1 Dodatne usluge i troškovi

Cijena plovila koja je navedena u ponudi u većini slučajeva ne sadrži sve dodatne troškove kao što su npr.: gorivo, ulje za podmazivanje, voda, struja, troškove lučke pristojbe, sidrišta i privezišta, carinske i lokalne takse, ulaznice za nacionalne parkove, troškove one way rute, troškove nastale uslijed korištenja radiotelefonskih uređaja na plovilu i sve što nije navedeno. Postoje standardni i dodatni troškovi koji se mogu primijeniti na rezervaciju kao što su troškovi priveza, kaucije, lokalne takse (npr. boravišna taksa) i transit log / dozvole / završna čišćenja. U većini se slučajeva plaćanje ovih troškova vrši na check-inu u domaćoj valuti, a o cijenama i načinu plaćanja ćete biti obaviješteni u ponudi plovila. Mogući su dodatni troškovi ako se naručuje usluga osoblja na brodu (npr. skiper, hostesa…) ili dodatna oprema (npr. vanbrodski motor za gumenjak, posteljina, ručnici...). Na vaš upit bit ćete obaviješteni o cijeni. Ukoliko je potrebno osoblje na brodu (npr. skiper, hostesa…), uslugu je potrebno zatražiti pismenim putem u trenutku potvrde rezervacije, jer se može dogoditi da ta usluga nije dostupna za svaki brod i potrebno je provjeriti unaprijed. Iako nije moguće dobiti ime i kontakt skipera (i generalno osoblja na brodu) prije datuma check-ina, moguće je navesti karakteristike potrebne za dodjelu najprijkladnijeg. U pravilu, osim ako nije drugačije dogovoreno, skipper (i osoblje na brodu) ima pravo na svoju kabinu i Vi snosite trošak hrane. Svu dodatnu opremu i dodatne usluge možete zatražiti ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca do 7 dana prije datuma chack-ina, osim ako drugačije nije zatraženo i ovisno o dostupnosti za svako pojedino plovilo. Za ukrcavanje kućnog ljubimca potrebno je unaprijed provjeriti dostupnost dobavljača treće strane i, ako je moguće, obično postoji dodatni trošak. Najam uključuje plovidbu unutar teritorijalnih voda u kojima se brod nalazi. U nekim je slučajevima moguće kretanje i izvan državnih granica. Ovu mogućnost treba provjeriti unaprijed i mogu se primijeniti dodatne naknade / troškovi. U nekim zemljama je obavezno platiti turističku pristojbu prilikom check-ina.

3.2.2 Osiguranje i depozit

Osiguranje plovila biti će u skladu s uvjetima određenim od osiguravatelja kod kojega je dobavljač treće strane osigurao brod. Obično (ali ne nužno) svi su brodovi osigurani Kasko osiguranjem i osiguranjem od odgovornosti prema trećim licima, a pri prijavi se očekuje uplata sigurnosnog depozita (obično je iznos između 1500 € i 5000 €), koji se vraća na kraju najma. Moguće je i dodatno osiguranje depozita, potpisivanjem ugovora sa osiguravajućom tvrtkom specijaliziranom za nautički sektor. Ni u kojem slučaju se plaćanje premije osiguranja ne može izvršiti u korist Marenauta.com niti zamjenjuje plaćanje sigurnosnog depozita na check-inu. Ako se zatraži usluga skipera, dobavljač treće strane može tražiti plaćanje damage waivera (sastoji se od nepovratnog i povratnog djela koji se vraća na check-outu) umjesto depozita.

3.3 Način plaćanja

Plaćanje mora biti izvršeno putem bankovnog prijenosa. U opis uplate se upisuje dodjeljeni broj rezervacije. Bankovne troškove će snositi korisnik. Nakon uplate, potrebno je poslati kopiju naloga putem e-maila ili faxa. Nakon izvršene uplate dobit ćete potvrdu uplate.

U nastavku rokovi za uplatu.

Ako je datum check-ina za manje od 40 dana od datuma potvrde rezervacije:

 • 100% (ako nije drugačije naznačeno) cijene za najam plovila putem bankovnog prijenosa uplaćeno u trenutku potvrde rezervacije.

Ako je datum check-ina za više od 40 dana od datuma potvrde rezervacije:

 • 50% (ako nije drugačije naznačeno) cijene za najam putem bankovnog prijenosa uplaćeno u trenutku potvrde rezervacije;
 • 50% (ako nije drugačije naznačeno) cijene za najam plovila uplaćeno makar 40 dana prije dana check ina putem bankovnog prijenosa.

Kupovinu mogu izvršiti samo osobe starije od 18 godina koje imaju pravnu sposobnost.

3.4 Voucher

Nakon potvrde rezervacije, dobit ćete voucher koji je valjani dokument rezervacije. U tom će dokumentu biti navedeni svi podaci rezervacije kao što su podaci o plovilu, o lokaciji plovila, naziv dobavljača treće strane, ime i kontakt broj voditelja charter baze kao i extra usluge / extra oprema koju ste zatražili. Kompletna dokumentacija će biti poslana na vrijeme, prije početka najma. Potrebno je provjeriti da su svi dokumenti primljeni i ispravni.

3.5 Dozvola za jedrenje

U trenutku potvrde rezervacije (ukoliko nije predviđena usluga skipera), morate garantirati da je makar jedna osoba iz posade osposobljena za upravljanje plovilom (Važeće uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice i ceritifikat za upravljanje pomorskom radiotelefonskom stanicom na plovilu). U nekim je državama potrebno poslati dodatnu dokumentaciju za upravljanje plovilom (npr. na Karibima je potrebno ispuniti nautički CV; u Grčkoj je moguće da će biti zatraženo uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice od dva člana posade ili ukoliko to uvjerenje posjeduje samo jedan član, potrebno je poslati potvrdu o iskustvu u plovidbi od drugog člana). Moguće je unaprijed zatražiti od dobavljača treće strane provjeru valjanosti vaše nautičke dokumentacije za zatraženo plovilo. Vaša je odgovornost ponijeti sa sobom i predati svu po zakonu zatraženu dokumentaciju prilikom check ina. Odabir skipera podliježe odobrenju dobavljača treće strane. On ili njegov predstavnik imaju pravo tražiti od skippera uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice. U slučaju spora odluku donosi nadlažna Lučka Kapetanija. Ukoliko skiper nije ujedno i klijent i on će morati prihvatiti navedene uvjete.

3.6 Zahtjev za izmjenom ili otkazivanje rezervacije

Zahtjev za otkazivanje ili izmjenu rezervacije i općenito bilo kakvu promjenu u odnosu na ono što je naznačeno u voucheru (npr. izmjena broja putnika, modela plovila, luke ukrcaja / iskrcaja ili datuma početka / kraja rezervacije ...) mora biti poslan Marenauta.com u pisanom obliku (e-mailom ili faksom). U slučaju da je moguće izvršiti izmjenu rezervacije, postoji administrativni trošak u iznosu od 150€ koji se plaća bankovnim prijenosom, kao i moguća razlika u cijeni plovila ili dodatnih troškova.

Ukoliko nije drugačije navedeno, troškovi za otkazivanje rezervacije će se računati prema datumu primitka obavijesti na sljedeći način:

 • ukoliko otkazujete rezervaciju unutar 40 dana od dana početka korištenja usluge, dobavljač treće strane će zadržati 50% cijene rezervacije.
 • ukoliko do otkazivanja dođe u manje od 40 dana od dana check-ina, dobavljač treće strane može zadržati ili zatražiti cjelokupni iznos najma ukoliko se zbog bilo kojeg razloga odustane od rezervacije.
 • ukoliko do otkazivanja dođe nakon preuzimanja plovila, ili ako se ne pojavite na dan check-ina, dobavljač treće strane će zadržati cjelokupni iznos najma i sve troškove koji su proizašli iz djelomičnog korištenja.

U slučaju da uslijed otkazivanja rezervacije nađete novog klijenta za istu rezervaciju, dobavljač treće strane će naplatiti samo stvarne troškove koji su nastali zbog zamjene. U slučaju neplaćanja pologa na način i u rokovima dogovorenim ovim ugovorom, isti će se smatrati nevažećim a dobavljač treće strane će imati pravo tražiti naknadu nanesene štete. Neplaćanje salda i / ili depozita na način i u okviru ugovorenih rokova, daje pravo dobavljaču treće strane da se pozove na raskid prava iz ovog ugovora, jednostavnim slanjem pisane obavijesti koja sadrži osporavanje neispunjavanja. U tom će slučaju, dobavljač treće strane moći zadržati sve do tad primljene uplate, zatražiti uplatu iznosa koji se još trebaju podmiriti u trenutku raskida ugovora, s pravom na daljnju naknadu štete.Preporučuje se sklapanje ugovora o osiguranju otkaza putovanja sa osiguravajućom tvrtkom specijaliziranom za nautički sektor. Ni u kojem slučaju se premija osiguranja ne može izvršiti u korist Marenauta.com.

3.7 Check in / out i plovidba

Na check-inu se, sa voditeljem charter baze, obavlja detaljna provjera plovila i opreme. Nakon provjere, obje strane (Vi i dobavljač treće strane) potpisuju inventory list. Savjetujemo da se obrati pozornost tokom te provjere ne bi li se izbjegle nesuglasice na check-outu. U slučaju štete na plovilu ili opremi tijekom plovidbe, potrebno je u što kraćem roku obavijestiti voditelja charter baze, s kojim ćete se dogovoriti o mogućem popravku. Tijekom check outa, obavit će se provjera plovila i sve moguće štete, koje nisu zabilježene na potpisanoj inventory listi, će se naplatiti iz depozita.

3.8 Arbitraža

U slučaju spora i ukoliko se ne može postići dogovor sa dobavljačem treće strane, potrebno je podnijeti pisani prigovor, koji će potpisati obje ugovorne strane (Vi i dobavljač treće strane). Obično se tijekom faze žalbe navodi i arbitražno tijelo kojemu se može obratiti ako nije moguće postići sporazum o sporu, u skladu s lokalnim zakonima. Marenauta.com nije vlasnik plovila i nema udio u ugovoru koji regulira najam, rezervaciju i korištenje istoga, niti je stranka koja je uključena u slučaju spora ili pritužbe.

3.9 Najbolja zagarantirana cijena

Ukoliko nakon rezervacije, na internetu pronađeš charter plovilo sa jednakim uvjetima najma, ali sa nižom cijenom, mi ćemo prilagoditi našu cijenu. Potrebno nas je samo kontaktirati unutar 24 sata nakon rezervacije sa detaljima web stranice gdje je pronađena niža cijena.

Uvjeti i odredbe jamstva

 • ne kasnije od 24 sata od rezervacije. E- mail bi trebao sadržavati Vaše podatke i detalje web stranice gdje je pronađena niža cijena.
 • Niža online cijena mora biti dostupna u trenutku kada Marenauta odobri Vaš zahtjev. To se mora dogoditi unutar 24 sata, screenshot neće biti prihvaćen kao dokaz.
 • Niža cijena istog broda mora biti dostupna online, od istog iznajmljivača u istoj marini i dodatno, mora biti dostupna za iste datume check-in i check-outa pod istim uvjetima najma.
 • 4. Niža cijena mora biti u istoj valuti kao i ponuđena cijena.
 • Marenauta će prihvatiti prilagodbu niže cijene jedino ukoliko je Vaša rezervacije preko Marenauta.com zaključena i ne podliježe stornu.
 • Ukoliko je zahtjev za prilagodbom cijene neuspješan jer nije u skladu sa našom garancijom najniže cijene te našim općim uvjetima najma, mogućnost storna rezervacije se i dalje može iskoristiti.
 • Garancija najniže cijene ne vrijedi za plovila koja su ponuđena sa Boatshow popustom ili popustima za vjernost ili u sklopu bilo koje druge promotivne akcije charter iznajmljivača gdje je rezervacija izvršena.

4. Podaci o Marenauti i pridruženim tvrtkama za podršku

The Service is rendered by Mare Nauta Holidays j.d.o.o., Zadarska ul. 8, 52100, Pula, Croatia, Identification number 130113321, OIB 52926242355.


Posljednje ažuriranje: 10 Ožujak 2020

 

Povoljne cijene

Bez dodatnih troškova
Garancija najbolje cijene

Maksimalan izbor

Više od 16000 plovila
Više od 1000 destinacija

Marenauta

90000+ Zadovoljnih kupca

Ocjena: 4.9/5
dobivena na osnovi 15492 recenzije

Služba za Korisnike

Pomoć prije i nakon rezervacije
Osiguranje

Posebne ponude? Prijavi se za primanje newslettera!
Prijavi se